Aluminijum u proizvodnji građevinske stolarije

objavljeno u: Tehnologija | 0
aluminum-doors-windows
Alu prozori u preseku…

Aluminijumska stolarija je izuzetan proizvod koji je namenjen zastakljivanju velikih površina, a koje zahtevaju postojanost, čvrstinu i laganu konstrukciju. Elegancija je glavna odlika aluminijumske stolarije. Kada se rešite za alu stolariju cena nikada nije ono što sme i što treba da bude odlučujući faktor.

Aluminijum je sinonim za finu obradu, preciznost, trajnost, ekskluzivnost i dobar ukus. Postoje sistemi sa različitim mogućnostima, široka paleta boja i sofisticiranost koja će svakom objektu dati notu pravog luksuza.

Osnovna podela kod aluminijumske građevinske stolarije odnosi se na stolariju sa termičkim mostom tzv. termoprekidom i onu bez njega tzv. hladni aluminijum.

Aluminijumska stolarija sa termoprekidom je namenjena uglavnom za stanove i objekte koji zahtevaju dobru termičku izolovanost.

Hladni aluminijum je namenjen za pregrade, unutrašnu stolariju ili za elemente gde termička izolovanost nije primarna funkcija, već se traži čvrstina i postojanost.

Sa razvojem tehnologije proizvodnje aluminijuma, aluminijumski profili su se dokazali kao vrlo sigurni, svestrani i prilagodljivi u građevinskoj industriji. U zadnjim godinama se sve više koriste posebno ekstrudirani alu profili kako bi se poboljšali termički parametri, smanjili troškovi održavanja, povećala efikasnost i na taj način ostavile u senci sve druge tehnologije. Ovi novi metodi su omogućili i visoke estetske domete kakvi su teško ostvarljivi na bilo koji drugi način.