Pogodnosti alu stolarije

objavljeno u: Tehnologija | 0

Aluminijumska stolarija pruža odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, veoma je otporna na atmosferske uticaje, generalno ima duži rok trajanja od ostalih materijala. Svojim izgledom i velikim izborom boja ispunjava sve estetske zahteve, a njena glatka površina i savršena završna obrada je čine lakom za održavanje.

prednosti
Termo most rešava probleme

Estetski je privlačna, pa je primenu našla u građevinarstvu i arhitekturi u izradi modernih fasada, kao i u uređenju enterijera poslovnih prostorija. U modernoj arhitekturi se koriste različiti geometrijski oblici, a aluminijum je savršen materijal koji može da ispuni sve ove zahteve i očekivanja.

Zbog svoje lakoće je pogodna za zastakljivanje većih površina kao što su fasade od stakla, ali i kancelarijski i poslovni prostor. Može se prilagoditi otvorima bilo kojih dimenzija, čak i nestandardnim. Imate mogućnost da izaberete boju, a da to ne utiče dodatno na cenu.

Aluminjium je metal, i kao takav dobar provodnik toplote, pa su njegova izolatorska svojstva znatno lošija nego kod PVC. Međutim, današnja ALU stolarija se proizvodi sa termo prekidom (termo mostom), pa su toplotne i zvučne karakteristike znatno poboljšane.

I na kraju, kao zaključak, zašto baš aluminijumska stolarija:

– najduže je prisutna na tržištu
– lakša od PVC-a
– moderan izgled
– otporna na koroziju
– dugotrajnost
– čvrstoća
– dobra zvučna i toplotna izolacija (sa termo prekidom)
– pravi izbor za stolariju većih dimenzija
– laka za održavanje
– veliki izbor boja (ne utiče na cenu)
– eco friendly (reciklira se)
– bezbednost, naročito u kombinaciji sa dvostrukim sigurnosnim staklom.